Så köper du en mer miljövänlig laptop

Laptops är otroligt användbara inte minst för att du kan flytta på datorn. Du kan till exempel ta med dig den när du reser, ut till ett café eller bara till ett annat rum i ditt hem. Fördelarna är många men laptops är också väldigt dyra. Precis som med all annan teknik så tär också laptops på vår miljö, men som tur är så finns det ett par enkla steg du kan ta för att lindra det här.

Funderat på att köpa begagnat?

Fördelen med att köpa begagnade saker är att färre nya enheter behöver tillverkas. Det här gäller såklart också för laptops. Om du köper en begagnad modell så återanvänder du en som redan är tillverkad. När fler personer gör det här så behöver tillverkarna inte producera lika många som när alla vill köpa en ny.

Begagnad är däremot inte bara för miljön, det finns såklart en hel del pengar att spara här. Begagnade laptops måste inte heller vara helt slitna och ha en trasig skärm. I många fall kan du hitta enheter som knappt använts i ett år och som är i gott skick, men eftersom datorn är begagnad så kommer du undan med ett lägre pris.

Köp hållbara modeller

Det är viktigare än någonsin att köpa hållbar teknik. I första hand så handlar det om miljön, ju längre din nya laptop håller desto längre kan du använda den. Budgetmodeller går lätt sönder och har sällan en lång livslängd. Det kan verka billigt men i många fall så blir det dyrt eftersom du måste köpa en ny efter bara något år. Försök istället att använda din dator så länge som möjligt.

Det är också viktigt om du vill streama eller spela spel. Nya tjänster för streaming har sänkt prestandakraven, men du måste fortfarande ha en hyffsad enhet för att klara av sådant, så du får fler möjligheter med en ordentlig och hållbar laptop.

bloggie