Rätt dator till hemmakontoret

Aldrig har väl arbete hemifrån varit så aktuellt som nu då vi alla försöker finna en fungerande vardag i pandemitider. Företag underlättar för medarbetare att jobba hemifrån och antalet smarta tjänster/appar ökar.

Vad krävs av din utrustning på hemmakontoret för att fungera smärtfritt när allt fler jobbar hemifrån? I den här artikeln ger vi direkta tips till både företagsledare och medarbetare som jobbar från hemmet.

Anpassade lösningar

I rådande tider då företag på kort tid tvingas ställa om arbetsrutiner för att anpassa verksamheten till nya förhållanden är tekniken avgörande. Smart teknik har varit den stora tryggheten och räddningen när allt fler byter från kontoret som arbetsplats till hemmakontoret. Aldrig har väl digitala system så som crm varit smidigare och mer användbart. Tänker du spontant – vad är crm i företag?, så är du säkert inte ensam. Det är ett IT-begrepp, men du har säkert av någon anledning stött på det i praktiken. Det är en typ av IT-stöd som ger företag en överblick och kontroll över kundnätet samt relationen till etablerade och potentiella kunder. Som fenomen är crm defintivt ett av de IT-områden som starkast gått fram på senare tid när e-handeln ökat i takt med att fler arbetar digitalt.

Den smarta tekniken gör det möjligt för företag att anpassa arbetsvardagen utifrån var medarbetare befinner sig samt hur arbetat utförs. Motkravet är dock fungerande enheter som gör det möjligt för den smarta tekniken att generera lösningar. Du som arbetar inom försäljning där du kanske har direkt kontakt med kunder bör definitivt satsa på ett välutrustat hemmakontor. En laptop som är kompatibel till moderna system och en mobiltelefon som synkroniserar arbetet på olika enheter.

Tips till företag

Många företag har under det senaste året tvingats till en radikal omställning när det gäller arbetsrutiner och att låta personal arbeta hemifrån. Det är något som kan kännas oroande för företagsledning som tidigare inte gett den typ av frihet till sina medarbetare. Hur säkerställs att arbetat blir utfört? Vilka rutiner kan anpassas digitalt? Frågorna är säkert många, men här kommer några fasta tips att utgå från för att finna mer tilltro till arbetet hemifrån:

  • Introducera dagliga mötesrutiner online
  • Fokusera på crm och digitala redskap
  • Våga kräva lite mer av medarbetarna

Det är helt enkelt viktigt med struktur och punktlighet i arbetet hemifrån. Både för medarbetaren som jobbar samt ledningen som behöver tillit.

bloggie