Laptops och stationära datorer

Ända sedan världens första dator, kallad ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer), skapades 1946 har datorer utvecklats med stormsteg. Datorer kan idag vara både stationära, det vill säga en större modell med tillhörande skärm på valfri placering, eller en bärbar dator, en så kallad laptop.

Stationära datorer och deras fördelar

Stationära datorer har ofta en kraftfullare processor och mer utrymme. Ska man köpa en stationär dator, kan det vara svårt att välja vilken modell eller prestanda man vill ha. Då finns det bra tips på vilken stationär dator man kan välja ute på marknaden. På arbetskontoren använder man sig av många digitala tjänster och då är datorer ett måste på kontoret. En mycket effektiv, digital tjänst som man kan använda sig av på kontoret är bland annat smart och digital avtalshantering, ett modernt sätt att hantera avtal! Fördelarna med en stationär dator är att den även har fler anslutningar, ofta en längre livslängd och mer prestanda för pengarna. Tycker man om att spela spel online, är en stationär dator mycket bättre att använda än en laptop, då många servrar har mycket data och information datorn måste klara av. Det finns även en del bra saker att tänka på för speldatorn när man spelar.

Laptop – en mobil lösning

Att använda sig av en laptop kan ha många fördelar, då den är lätt att ta med sig överallt och man praktiskt taget kan sitta och surfa eller jobba var man vill med den. Många laptops idag har hög prestanda och lång laddningstid. En laptop är bra att ha en snygg väska eller skal till. Då finns det tips på bra laptopväskor och skal man kan skaffa till sin laptop! En laptop kan variera både i skärmstorlek och olika typer av processorer. Funderar man på att införskaffa sig en laptop, finns det en del att tänka på vid köp av laptop som kan vara bra att känna till.

bloggie