Vilken är den perfekta laptopen?

Har du börjar kolla på laptops i de olika butiker som finns har du säkert kommit fram till samma sak som många andra: det finns mängder av varianter att välja bland. I och med internethandeln är det en djungel av butiker som erbjuder många olika laptops. Dessutom finns stormarknaderna som också har ett stort sortiment. Det känns som att vi blir dränkta av reklam som har med hemelektronik att göra och det är inte helt lätt att sålla bland alla de surfplattor, mobiler, datorer och annat som finns på marknaden. En fundering som många har är: vad ska jag köpa? Vad behöver jag? Där har vi ett nyckelord i sammanhanget: behöver. Det ska vara ditt behov som styr vad du köper; inte säljarens på stormarknaden (som har som behov att tjäna provision på en dyr dator).

Alltså, börja med att fundera över vad du kan tänkas behöva – vad söker du hos en dator och framför allt: vad har du tänkt använda den till? För att besvara frågan i rubriken så är den perfekta laptopen den som fyller sitt syfte för rätt användare. Det finns ingen anledning att köpa en laptop för 30 000 kr om du bara tänkt ha den att ordbehandla och skicka mail med. På precis samma sätt fungerar det antagligen inte att köpa en billig dator för mellan 2 och 3 tusen om du tänkt kunna spela de senaste spelen (det vill säga ryckfritt).

Något att tänka på är att datorer av alla sorter tappar fort i värde, så det är ingalunda en investering på så sätt att skaffa en dator – däremot är det ju en nödvändig sådan, eftersom du behöver den. Skaffar du den ”senaste” datorn kommer den inte vara den senaste mer än kanske några veckor, då det alltid kommer nya varianter som förbättrats på olika sätt.

ADD YOUR COMMENT