Starta företag med datorn som arbetsplats och kontor

Drömmer du om att kunna kliva upp när du vill på måndagmorgonen? Kunna göra intressanta och kreativa saker under dagarna och lägga upp din egen tid? Då verkar det vara dags att starta eget företag. Din datorn är den ultimata arbetsplatsen och kontoret.

Vad behöver du för att bli din egen boss?


Idag är det många som driver eget företag från datorn. De jobbar hemifrån, från ett kafé eller sommarstugan. För att jobba framför datorn på heltid kan du arbeta som konsult, inom marknadsföring, blogga, driva webbhandel, IT, fotografera eller Jonna som virtuell assistent. Hela tiden växer nya internetjobb fram. Som grund i ditt företag behöver du en dator, gärna en laptop, en mobil och bra uppkoppling. Du bör också skapa en bra arbetshörna i ditt hem. Skrivbord, en bra stol och skrivare. För att komma på idéer och börja utveckla ditt företag bör du också köpa en whiteboard att ha på väggen: det gör det lättare att vara innovativ och skapa nya affärsplaner.

Hur kommer du igång?


Du kan egentligen starta ditt företag redan idag. I alla fall sätta igång. Börja med att skriva upp olika ideér som du kan jobba med. De flesta internetföretagare har en period av trial and error innan de hittar den affärsidé som de kan leva på. Du kan börja blogga, gå en onlinekurs för att arbeta med marknadsföring på sociala media och samtidigt erbjuda en konsulttjänst inom ett område som du behärskar. Vad fungerar? Vad tycker du om att göra? Läs och följ andra företagare och var hela tiden villig att lära dig och ta råd. Du kan också utgå från din utbildning eller andra kunskaper. Är du språkkunnig kan du erbjuda privatlektioner på nätet, likaså om du är musikalisk eller duktig på matte. Möjligheterna är stora.

bloggie