Se på VHS i din dator

De flesta som är födda innan 2000 har filmer och musik på kassettband. Antingen har man gamla VHS-kassetter som ligger och dräller eller så har man spelat in privat film och musik på kassettband. Nu kan du förvandla det gamla film- och musikformatet till moderna format som kan användas i din dator.

Ta vara på gamla format

Vi är många som har gamla och kära minnen på band och som inte längre kan ses eller höras på grund av att moderna teknikprylar inte kan spela upp kassettband av olika slag. Men detsamma gäller exempelvis diabilder och smalfilm som inte längre kan användas. Det finns många minnen bevarade i dessa format, alltifrån vigslar till födelsedagar och bilder på avlidna släktingar. Som tur är så är det möjligt att ta vara på de gamla formaten genom att göra om exempelvis smalfilm eller VHS till USB istället. I ett USB-format kan man se och höra sin gamla film eller musik i alla moderna teknikprylar och kan glädjas åt sina gamla minnen igen.

När kan man behöva se gamla privata filmer?

Att ta vara på gamla privata filmer kan vara användbart i många fall. Främst kan det vara roligt att återuppleva gamla minnen igen, men det kan också vara behövligt inför en begravning och visa filmer med en avliden anhörig. Är det dags för bröllop eller ett stort födelsedagsfirande kan det även vara roligt att se gamla bilder eller filmer med födelsedagsbarnet eller brudparet.

Oavsett vad man kan tänkas ha gamla VHS-band eller diabilder till, kan det vara trevligt att bevara gamla minnen som finns i dessa format för kommande generationer.

bloggie