Laptops för spel

Är du en gamer? Gillar du att spela de allra senaste spelen som kommer ut på marknaden? Anande nästan det. Då är du alltså ute efter en så kallad speldator. Kul. Sådana finns det ganska många av, eftersom efterfrågan på sådana datorer är stor. För inte så länge sedan kunde man bara köpa en speldator som stationär modell, men i takt med att behovet av rörlighet och flexibilitet ökat finns det numera en rad olika laptops för ändamålet. Att spela datorspel är både kul och spännande och särskilt intressant blir det när man kan spela mot andra över nätverket – både lokalt och över internet.

Vad ska du då tänka på när du letar efter en laptop att använda till ditt spelande? Här ska du ha en maskin som klarar av spelen, förstås. Spel utvecklas hela tiden och kräver allt bättre grafikkort, mer RAM-minne och tillräckligt stora hårddiskar för att rymma de installerade spelen och dess uppdateringar. De särskilda speldatorerna har allt detta; de är mycket välutrustade och dimensionerade för att klara de mest krävande spelen utan att det ska börja hacka. Tillverkarna MSI och Acer är särskilt framstående här, eftersom de erbjuder kompletta system där det bara är att installera spelen och köra. En standardlaptop med 2 GB i RAM-minne är bara att glömma; här erbjuds istället hela 8 eller 16 GB RAM i arbetsminne.

Inte sällan är de rena speldatorerna utrustade med en skärm på 17,3 tum och upplevelsen blir helt klart maffigare än på en standardlaptop som oftast har en skärm på 15,6 tum. Speldatorn har också en fräckare framtoning med ett speciellt chassi som för tankarna till en sportbil. Sist men inte minst; grafikkortet måste hålla måttet. Här gäller det att ha ett grafikkort med minst 3 GB i RAM, vilket de allra flesta speldatorer har idag.

bloggie