En närmare titt på en Asus F-serie

Datortillverkaren Asus är närmast legendarisk inom laptoptillverkning. De har många års erfarenhet av både datorkomponenter och kompletta datorer och man vet vid köp av en Asus att man köper kvalitet och att man kommer bli nöjd. Det finns dock förstås många olika tillverkare av bärbara datorer idag, så man väljer här mycket enligt eget tycke och smak. Att köpa en dator är en känsla; de som är intresserade av datorer och teknik är barnsligt förtjusta i själva köpet och kan fundera både länge och väl innan de bestämmer sig.

En serie laptops från Asus, den så kallade F-serien, är en mycket prisvärd serie bärbara datorer och vi har självklart kikat på denna. Asus är kända för att göra laptops som både ser bra ut och som känns bra att använda. F-serien är inget undantag här; den känns gediget byggd och är både som öppen och stängd mycket trevlig att titta på. Tangentbordsdelen går i silver medan locket och ramen runt skärmen är svart. Detta skapar en mycket bra och fungerande kontrast.

Apropå skärmen så är storleken på den 15,6 tum och det får anses som standard bland laptops idag. Skärmen är riktigt bra med bra ljus och klara färger och storleken räcker till för de allra flesta behov – i synnerhet hos en vardags- eller jobbdator. F-serien är utrustad med Intels processorer, där man hittar antingen i5 eller i7 beroende på modell. Just denna modell är en F556U, med en i5-processor. Den gör sitt jobb med bravur; datorn känns aldrig slö.

Datorn har 8 MB RAM, vilket är fullt tillräckligt. Den är också utrustad med två stycken hårddiskar, där den ena är en SSD-disk på 128 MB och den andra en ren lagringsdisk på hela 1 TB. En smart detalj är också att utrusta datorn med en USB C-port, som är vändningsbar – den kan antingen användas som uppladdning för en kompatibel mobiltelefon, eller också kan man ladda datorn här.

En mycket trevlig upplevelse, Asus har lyckats igen!

bloggie