De senaste trenderna: Laptops

Varje år släpps hundratals olika bärbara pc-datorer eller laptops som de också heter i olika modeller och storlekar. Det är få elektroniska produkter som är lika varierande som laptops och datorer gällande storlek, design, stil, färg och prislapp. Vare sig du vill betala för en billig variant eller en dyr speldator finns ett brett sortiment att välja mellan. Om du är ute efter de allra senaste trenderna inom bärbara pc-datorer så är den årliga Consumer Electronics Show (CES) mässan välkänd världen över. Här presenteras olika trender, innovationer och nyheter för olika konsumenter för resten av året och framöver.

CES-mässan 2019

Vid årets mässa presenteras många spännande nyheter och som vanligt fortsätter utvecklarna att skapa nya bärbara datorer med nya funktioner. Med olika prislappar kan det vara bra att låna pengar direkt på kontot för att kunna köpa den senaste modellen som passar dig bäst. Beroende på användningen av den bärbara datorn finns många olika funktioner som förändrar priset och på årets CES-mässa, är det tydligt att prestanda varit en prioritet. Den största förändringen är troligtvis NVIDIA:s stora tillkännagivande att man lanserar RTX-grafikkort i över 40 olika bärbara datorer. Detta är givetvis en spännande nyhet då dessa grafikkort är bland de bästa i branschen för datorspel, vilket är en stor och viktig del av marknaden. Utöver starkare grafikkort så har man satsat mycket på tunnare skärmar i samma stil som smartphones. Inslaget syntes tydligt hos bland annat Dell men även företag som Huawei, ACER, ASUS, LG, HP och Lenovo. Det är inte bara tunnheten som fått en återkomst då branschen följt upp denna trend med att skapa 17-tums datorer, då man länge satsat på storleken 15,6-tum. Detta är givetvis en fördel för konsumenterna som får en större skärm.

Andra stora förändringar i tekniken är bland annat Dolby video och ljud, där företag som Lenovo och Huawei samarbetat med Dolby för att skapa bättre ljudsystem i hårdvaran. Tidigare har ljudsystem på bärbara datorer inte imponerat konsumenterna särskilt mycket, vilket gjort att dessa företag valt att satsa mer resurser på ljudsystemet. Fler nyheter kan du läsa mer på hos CES . Ännu en spännande trend vid årets mässa var inloggningen med fingeravtryck som blivit populärt i många branscher. Allt som allt, kan man säga att det finns tre målgrupper som styr förändringarna i marknaden. Dels är det spelanvändarna som prioriterar starkare HD-skärmar och starkare grafikkort och dels de vanliga användarna som letar efter både billiga datorer och tunnare skärmar. Den sista gruppen är personer som är ute efter en högfunktionerande enhet som funkar till jobbet såväl som för personlig underhållning.

Kort sagt kan man säga att det är en spännande tid för bärbara datorer då många företag satsat på nya tekniker och innovationer. Bristen på innovationer på smarttelefoner har gjort att storföretagen satsat på datorer istället. Innovativa hårdvaror och bättre tekniker kommer göra branschen mer spännande och är en välkomnande start på året.

bloggie